Семинар "Како могу помоћи ромима да побољшају своју запошљеност"У оквиру пројекта "Поштовање различитости као камен темељац за интеграцију Рома кроз запошљавање, случај Словеније и Србије - ЗАПРОМ" који је подржан од стране Европске уније, Удружење омбудсмана Србије је 10. маја 2022. године организовало семинар у Бачкој Тополи под називом "Како могу помоћи Ромима да побољшају своју запошљеност".

Локални омбудсман Новог Сада Марина Попов Иветић је за потребе овог скупа сачинила рад под називом "Осипање ромске деце у новосадским школама - утицај образовања на запошљавање рома" који је и представила на семинару.

Поред Локалног омбудсмана Града Новог Сада говорници на скупу су били и Александар Балиновић, заменик Председника Националног савета Рома у Републици Србији, Љиљана Михајловић, директорица Канцеларије за инклузију рома, Катарина Митровски, Локални омбудсман Града Ниша, Милан Дакић, заменик покрајинског заштитника грађана - омбудсмана за област права детета и Миладин Нешић, Локални омбудсман општине Бачка Топола и председник удружења омбудсмана Србије.

Коначни закључци скупа биће накнадно објављени.