ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА "ПРИСТУПАЧНА КОМУНИКАЦИЈА"

У четвртак, 28. септембра 2023. године, у простору Омладинског центра ОПЕНС у организацији Caritas Srbija одржана је панел дискусија на тему приступачне комуникације. О важности доступности информација и садржаја који су разумљиви и доступни особама са инвалидитетом у Новом Саду  говориле су представницe Caritas Srbija, представница Школе за основно и средње образовање “Милан Петровић” и чланица Тима за приступачност Града Новог Сада.

Испред канцеларије Локалног омбудсмана Града Новог Сада догађају је присуствовала мр Марија Достанић, шефица Стручне службе.

Повод за догађај била је публикација "Смернице за организовање приступачних догађаја" коју је објавио Caritas Srbija а која има за циљ унапређење приступачности и доступности различитих програма особама са инвалидитетом.

Сви учесници скупа сложили су се да је обезбеђивање приступачности и доступности информација које су разумљиве за све, без обзира на њихове способности и потребе процеса који захтева системско уређење и подршку али и едукацију, те да је неопходно радити на унапређењу приступачности.