ОКРУГЛИ СТО НА ТЕМУ "ИСТРАЖИВАЊЕ О СТЕПЕНУ ИНФОРМИСАНОСТИ ГРАЂАНА О ОБЛИЦИМА НАСИЉА ПРЕМА СТАРИЈИМА И МЕХАНИЗМИМА ЗАШТИТЕ“

Округли сто на коме су представљени резултати Истраживања о степену информисаности грађана о облицима насиља према старијима и механизмима заштите одржан је дана 29. новембра 2023. године, у просторијама ЈВП „Воде Војводине“.

Истраживање је настало на иницијативу и уз подршку Локалног омбудсмана Града Новог Сада, а спровело га је удружење Колпинг Друштво Србије, у периоду од јула до новембра 2023. године, на  територији Новог Сада са приградским насељима.

Циљ истраживања је био да се утврди колико су грађани Новог Сада информисани о појави насиља према старијима, односно, колико су у стању да препознају различите облике насиља према старијима, да ли знају како и коме да га пријаве и колико су спремни да реагују уколико посумњају да се оно дешава.

У оквиру Округлог стола су представљени резултати истраживања, а учесницима скупа обратили су се Чила Стојановић, координаторка програма за старије Колпинг Друштва Србије, Стојанка Варајић, заменик Локалног омбудсмана, мр Надежда Сатарић, председница удружења “Снага пријатељства - Амити“, Наташа Пушић Живанов и Марија Ристић Миловановић, „Група Буди 1“ и Славица Ранисављев Ковачав, стручна сарадница.