ИЗБОРНА СКУПШТИНА УДРУЖЕЊА ОМБУДСМАНА СРБИЈЕУ периоду од 08. до 10. јуна 2022. године на Копаонику је, у организацији ОЕБС-а, Мисије за Србију одржан скуп Удружења омбудсмана Србије.

 

Другог дана скупа одржана је Скупштина удружења, на ком је за председницу удружења изабрана Марина Попов Иветић, Локални омбудсман Града Новог Сада.

 

Председник скупштине удружења је Зоран Павловић, Покрајински заштитник грађана – омбудсман, а заменик Александар Јовановић, заменик омбудсмана Града Београда.

 

Чланови Управни одбор удружења су: Катарина Митровски председница управног одбора и Локални омбудсман Града Ниша, Алекса Кузман заменик председнице управног одбора и Локални омбудсман општине Житиште, Маја Тоскић, заменица Локалног омбудсмана Града Суботице, Јована Алексић, заменица Покрајинског заштитника грађана – омбудсмана, Јелена Јовичић, Локални омудсман Града Крагујевца и Ана Огризовић, заменица Локалног омбудсмана београдске градске општине Стари град.

 

Чланови Надзорног одбора су: Иван Петровић, предедник одбора и заменик Локалног омбудсмана Града Краљева, Мирослава Вођић, заменица омбудсмана Града Београда и Златко Шимак, Локални омбудсман општине Ковачица.

 

Поред избора руководства удружења на скупу је било речи и о Етичком кодексу Удружења омбудсмана Србије, представљен је Приручнику за локалне омбудсмане који је сачињен од стране ОЕБС Мисије за Србију, као и о извештају о заједничким проблемима на које грађани указују омбудсману у локалним самоуправама у којима је установљена институција локалног омбудсмана.

У раду Скупштине је било речи и о односу Удружења са Саветима за међунационалне односе, иступању пред међународним институцијама, те је усвојен план активности за наредни период.

https://nsuzivo.rs/istaknuto/marina-popov-ivetic-lokalni-ombudsman-grada-novog-sada-izabrana-za-predsednicu-udruzenja-ombudsmana-srbije

https://www.021.rs/story/Novi-Sad/Vesti/314236/Novosadska-zastitnica-gra...

https://www.glassumadije.rs/kragujevacka-zastitnica-gradjana-u-upravnom-...