ГОДИШЊA КОНФЕРЕНЦИJA МРЕЖЕ „ЖИВОТ БЕЗ НАСИЉА“ ПОД НАЗИВОМ „СПРЕЧАВАЊЕ И ОТКРИВАЊЕ СВИХ ВИДОВА НАСИЉА НАД ЖЕНАМА И НАСИЉА У ПОРОДИЦИ

Покрајински заштитник грађана - омбудсман, организовао је дана 04. децембра 2023. године, у сарадњи са Министарством правде Републике Србије годишњу конференцију мреже „Живот без насиља“ под називом „Спречавање и откривање свих видова насиља над женама и насиља у породици“.

Конференцију је отворила Покрајинска заштитница грађана - омбудсманка,  а конференцији, која је одржана у Амфитеатру Ректората Универзитета у Новом Саду, присуствовали су представници и представнице судова, тужилаштава, полиције, центара за социјални рад, здравствених и других установа и организација, као и студената и студенткиња.

Тема конференција представљена је кроз излагања у три засебна панела, па се тако о родно заснованом насиљу говорило као о економском насиљу, сексуалном насиљу и  фемициду.

Конференцији је присуствовала представница Локалног омбудсмана Града Новог Сада, мр Марија Достанић, шеф Стручне службе.